Winnaar 22e Willem Wilmink dichtwedstrijd: Eric van Loo uit Utrecht

Gepubliceerd op: zondag 18 maart 2018
Winnaar 22e Willem Wilmink dichtwedstrijd: Eric van Loo uit Utrecht

Afgelopen zondag 18 maart was de feestelijke prijsuitreiking van de 22e Willem Wilmink dichtwedstrijd.

De vijfkoppige jury, met oa. gastdichter Peter Knipmijer, heeft circa 190 gedichten met de zin “Daar kunnen ze me ’s nachts voor wakker maken” bekeken. De jury heeft een moeilijke taak gehad, maar na een langdurig overleg zijn er de volgende winnaars uitgekomen:

1e prijs Eric van Loo uit Utrecht
2e prijs Gerda Koppelman uit Almelo
3e prijs Gerrit Rensink uit Ambt Delden

Helaas kon de winnaar door ziekte niet aanwezig zijn bij de prijsuitreiking. Hij krijgt zijn eerste prijs, een glazen object van TC Tubantia, binnenkort thuisbezorgd. Net als voorgaande jaren waren er deze editie naast de inzendingen uit Nederland ook meerdere inzendingen vanuit Vlaanderen, Spanje, Duitsland en zelfs Suriname ingestuurd.

Na een feestelijke middag met oa gedichten van de gastdichter Peter Knipmeijer en muziek van het combo Haverkort, ontvingen de 10 winnaars hun prijs in Bibliotheekcafé de Meridiaan van Bibliotheek Almelo, die de wedstrijd samen met TC Tubantia organiseert. Juryvoorzitter Willem van Dooren was blij met de hoeveelheid ingestuurde gedichten en hoe de dichters de zin in hun gedicht verwerkt hadden.

Lees hier de winnende gedichten.