Remco Ditmar, meer dan Schik

Remco Ditmar heeft een lastige mix van autistische aandoeningen. Hij werd tien jaar geleden vrijwilliger bij De Klup Twente in Almelo. In een interview met het Klup-tijdschrift Schik vertelde hij over zijn passie voor fotografie en insecten.

Sindsdien verschijnt daarin niet alleen de mooiste foto’s van insecten en andere dieren die hij tegenkomt, maar ook interessante verhalen over het beestje op de foto. Toen Remco goede fotoapparatuur tot zijn beschikking kreeg, werden zijn foto’s mooier en mooier. Technisch èn artistiek. Hij begon ook andere onderwerpen dan insecten te fotograferen. Zijn werk werd opgemerkt door een persbureau dat zijn foto’s zeer waardeerde en afnam. Remco won prijzen en verkoopt met enige regelmaat foto’s aan grote mediaconcerns als NOG, RTL, RTV Oost, landelijke en regionale dagbladen. De tentoonstelling geeft een beeld van de veelzijdigheid aan de hand van natuurfoto’s, prachtige landschappen, sprookjesbeelden en nieuwsfoto’s. De expositie toont bovendien aan dat mensen ondanks hun beperkingen, tot grootste prestaties in staat zijn.
Datum maandag 13 juni 2022
Einddatum zaterdag 23 juli 2022