De Presentatie: Floortje van Loon en Dennis Zanoni

Het kunstenaarskoppel Floortje van Loon en Dennis Zanoni hebben een duo tentoonstelling met de titel ‘De Presentatie’.

Dennis zag het levenslicht in 1957 op Curaçao en volgde daar een kunstopleiding. Met zijn ouders, broer en zussen verhuisde Dennis naar Almelo en vervolgde zijn studie aan de Aki in Enschede. In de jaren negentig brak hij door, had een reeks tentoonstellingen in Nederland en Duitsland en scoorde vooral met veelkleurige schilderingen en tekeningen. Hij kwam in het vizier van de vermaarde Art Brut Biënnale en exposeerde tijdens alle vier edities en werd lid van de denktank van de Biënnale.

Dennis’ echtgenote Floortje van Loon werd geboren in Zuid Afrika en moet leven met lichamelijk beperkingen. Anders dan Dennis is Floortje autodidact. Tijdens haar speurtochten op het wereldwijde web stuitte ze op digitale fotocollages en nam het besluit dat zij ook colleges zou gaan maken. Kunstenaar Rob Koenders nodigde haar uit voor een eerste expositie in zijn atelier en stichting de Klup Twente benaderde haar met het verzoek of ze haar collages wilde leveren voor sierkussens. Samen met Dennis exposeerde ze op de internationale Art Brut Biënnale in Hengelo en was daar een van de bestverkopende kunstenaars.

Datum maandag 12 september 2022
Einddatum zaterdag 24 september 2022
Waar 4e verdieping
Voor wie Volwassenen (18+)