Groen, geel en een beetje rood

Groen, geel en een beetje rood Na het succes van vorig jaar organiseren Stichting Open Ateliers Almelo en Bibliotheek weer een lezing.
Marianne Roodenburg, beeldend kunstenaar en kunstcurator vertelt over kleur. Groen en Geel zijn geen neutrale kleuren: jaloezie, hebzucht, de duivel, gif maar ook zon, macht, liefde, oogst en energie. Onderwerpen die zijn terug te vinden in kunst en de pigmenten voor verf. Kleur is een veelomvattend thema. Of het nu om kunst gaat, mode, reclame of ons gevoel; kleur houdt ons allemaal bezig. Voor iedereen die geïnteresseerd is in kleur van kleding, de bronnen van pigmenten, de kleursymboliek voor liefde en afgunst en de dood van een beroemde keizer.

Marianne Roodenburg studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en won tweemaal de Koninklijke prijs van de schilderkunst. Haar werk is altijd verbonden met ruimte en kleur. De theorie van Jan Purkinje over kleur en veranderend licht is daarbij een uitgangspunt.