Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Worden wat je wil! Groot Kinderboekenweekfeest

Worden wat je wil! Groot Kinderboekenweekfeest

Weet jij al wat je wil worden? Timmerman, computerdeskundige of misschien liever goochelaar?

Het thema van de Kinderboekenweek is Worden wat je wil: over beroepen. De hele zaterdag is het feest in de bibliotheek en kom je van alles te weten over heel verschillende beroepen. Weerman Wilco vertelt hoe je kan voorspellen of de zon gaat schijnen. Je mag ook als een echte weerman het weer voorlezen voor een green screen. Timmermannen en een schilder leren je hoe je schildert en timmert. Rob Koenders maakt een echte kunstenaar van je. We kennen Floris Stoffelsma als knutselaar maar hij is ook illustrator en laat jou de mooiste tekeningen maken. En …. er zijn nog veel meer mensen met een bijzonder beroep, zoals een schoonheids-specialiste, journalist en een opticien. Aan het eind van de dag loop je de bibliotheek uit als toekomstig burgemeester, yogalerares of …….

Op zaterdag 9 oktober van 11.00 tot 16.00 uur is het grote Kinderboekenfeest in de bibliotheek. Het thema van de Kinderboekenweek is Worden wat je wil! En daarom hebben we heel veel mensen uitgenodigd met heel verschillende beroepen. Zij vertellen over hun werk en je mag van alles maken, doen en vragen. De volgende personen komen:

 • Burgemeester Arjen Gerritsen
  Om 11 uur opent onze burgemeester het Kinderboekenfeest. Maar hoe word je burgemeester? En is het moeilijk? Stel al je vragen die je altijd al had willen vragen.
 • Allround klusmannen Leroy Drenthen en Joël Drees
  Iets met je handen maken is zo leuk. We hebben twee handige klussers die je helpen met “Gewoon Techniek”. Ze leren je timmeren, zagen, een oude laptop uit elkaar halen en nog veel meer.
 • Dierenarts Wilma Verstappen
  Heb jij een hond, kat of een cavia? De dierenarts geeft je tips hoe je ze goed verzorgt en ook hoe je de tanden poetst van je huisdier.
 • Feijn Lunchen & lezen
  In ons restaurant Feijn Lunchen & Lezen kan je je eigen menukaart maken in hun eigen bibliotheek. En je maakt kans op een paar smakelijke prijzen.
 • Goochelaar Goochelaar Jan
  Wil jij ook goochelaar worden? Kom kijken en samen met Goochelaar Jan maak je er een magisch feest van!
 • Illustrator Floris Stoffelsma Naast meester is Floris ook illustrator. Hij kan de mooiste tekeningen maken die dan ook nog in een boek komen. Wil je dat ook leren? Floris helpt je hiermee.
 • Journalist krant Tom van den Berg
  Iedere dag verschijnt de krant vol met nieuws. Journalist van TC Tubantia vertelt hoe je aan nieuws komt, hoe de krant gemaakt wordt etc. Ga maar eens kijken op de 5e verdieping, daar zitten de journalisten altijd aan de krant te werken.
 • Journalist radio Benthe Bronkhorst
  Lijkt journalist je een leuk beroep? Je kunt het vandaag uitproberen. Benthe van AAVISIE leert je hoe je iemand interviewt en neemt ook een filmcamera mee.
 • Kunstenaar Rob Koenders
  Als kunstenaar ben je creatief bezig en maak je heel aparte kunstwerken. met Rob Koenders heb je misschien al wel eens wat eerder kunst gemaakt. Vandaag mag je bij hem een portret maken en kies jezelf je emotie erbij. Boos, vrolijk, opgewekt? Bedenk het maar…. En dan tekenen.
 • Logopedist Babet Nijhuis
  Duidelijk spreken? Dat doet niet iedereen vanzelf. Babet Nijhuis is er van 12.00 tot 15.00 uur en doet geheimtaal, gebarentaal en echte tongbrekers spelletjes.
 • Schilder Freddy Hoevers
  Freddy Hoevers kan heel goed schilderen: hij schildert de muurgedichten in Almelo, schildert mooie schilderijen maar ook muren en deuren. Hij leert je speciale technieken dat het hout net marmer of speciaal steen lijkt.
 • Schoonheidsspecialisten Diede Senger en Kiki Moleman
  Als je later wilt werken in een schoonheidssalon of beautycentrum dan zorg je ervoor dat je klanten er aantrekkelijk en verzorgd uitzien. Diede en Kiki (opleiding schoonheidsverzorging en Wellness ROC van Twente) laten je vandaag zien hoe je je handen kunt verzorgen. (tot 12.30 uur)
 • Taartenbakker Nosheek Wartanyan
  Taarten zijn niet alleen heel lekker, maar ook heel mooi! Sommige taarten zijn echte kunstwerken. Met marsepein maak je de mooiste decoraties. Nosheek leert het jou. vanaf 12.00 uur
 • Theatertechnicus Gokmen Bagir
  Als een artiest optreedt in het theater moet je hem goed kunnen zien en horen. En daar zorgt een theatertechnicus voor. Hij legt je uit hoe een microfoon werkt en met een spot het toneel verlicht met soms zelfs mooie kleuren. Dus heel veel knopjes en schuifjes die jij ook mag bedienen.
 • Vuilnisman Barry Braakhuis
  Iedere week wordt erbij jullie afval opgehaald, maar wie doet dat? En wat doen ze er mee? Vandaag komt Twente milieu met een grote afvalwagen naar de parkeerplaats naast de bibliotheek. Je mag kijken hoe het werkt en stel al je vragen die je hebt!
 • Weerman Wilco Oudhof
  Gaat het vandaag regenen of schijnt de zon? Weerman Wilco van AAVISIE laat je zien waar je op moet letten. En je mag als een echte weerman in de studio van AAVISIE het weer voorlezen voor een green screen.
 • Zangeres Tessa Kortenbach
  Om 14.00 uur kan je in ons leescafé zingen in een echt koor. Tessa zingt met iedereen die wil Nederlandse liedjes…. en de teksten staan op een groot scherm. Dus die hoef je niet uit je hoofd te kennen. Kun je zingen? Zing dan mee!
 • Bibliothecaris
  Je komt vast vaak in de bibliotheek. Maar wat doet een bibliothecaris eigenlijk allemaal? Om 12.00 uur en om 15 uur is er een rondleiding door de bibliotheek. Dan zie je waar de boeken blijven nadat je ze ingeleverd hebt, en waar de directeur zit en kijk je vanaf het dakterras over Almelo.

Kom jij ook? Het programma is onder voorbehoud er kunnen natuurlijk altijd door omstandigheden wijzigingen plaatsvinden.

Datum zaterdag 9 oktober 2021
Tijd 11:00 tot 16:00 uur
Waar Diverse zalen
Voor wie Basisschool kinderen
Prijs Gratis