Kennis maken met gebaren

Vrijdag 13 mei 10.30 – 12.30 uur
Zaterdag 14 mei 10.30 – 12.30 uur

Bent u geïnteresseerd in gebarentaal en wilt u een kijkje nemen in het Nederlands ondersteund met gebaren?Dan bent u bij Femke Keupink aan het juiste adres. In twee lessen krijgt u een voorproef van de workshop Kennismaken met gebaren en NmG (Nederlands ondersteunt met gebaren).

Dan bent u bij Femke Keupink aan het juiste adres. In twee lessen krijgt u een voorproef van de workshop Kennismaken met gebaren en NmG (Nederlands ondersteunt met gebaren). U leert gebaren te gebruiken terwijl u daarbij uw spraak gebruikt. De gebaren ondersteunen de spraak en dit is een heel mooi begin als u een wilt kennismaken met gebarentaal.

Deze workshops zijn in groepsverband zodat u van elkaar kunt leren en met elkaar kunt oefenen. Door samen te oefenen, van elkaar te leren en elkaar te helpen gaat u op ontdekkingstocht in deze mooie, visuele taal.

Tijdens een gebarenweekend krijgt u de basis aangeboden. Daarbij kunt u denken aan alledaagse gebaren, zoals: goedemorgen, koffie en wc. Naast de dagelijkse gebaren leert u het alfabet, zodat u namen en woorden kunt spellen in gebarentaal. Aan het begin van het weekend ontvangt u een boekje waarin alle gebaren staan die in dat weekend worden behandeld. Dit boekje dient tevens als naslagwerk, zodat er thuis geoefend kan worden of als u alles nog eens rustig wil nalezen.

Programma:

Vrijdagochtend
Aan het begin van de ochtend gaan we kennismaken met Nederlands ondersteund Met Gebaren(NMG). We beginnen met begroetingen en gaan daarna verder met het alfabet. Het neemt veel tijd in beslag om dit goed te leren en u krijgt hier op een rustige, duidelijke manier les in. Na de pauze gaan we met het abc flink oefenen om namen en woorden te spellen.

Zaterdagochtend
Er is ruimte om vragen te stellen of om nog extra te oefenen. Daarna gaan we verder met een thema die aansluit op de periode van het jaar. Wat we dan gaan behandelen blijft nog even een verrassing. Na de pauze gaan we opnieuw oefenen en de gebaren weer herhalen.

Aan het einde van deze workshops heeft u de basis van het gebaren in de vingers. U heeft na de les mogelijkheid om thuis te oefenen. Wilt u nog verder gaan met de geleerde gebaren en nog meer leren? Dan kunt u verdergaan met de workshop Kennismaken met Gebaren. De informatie hierover zit in het boek dat u heeft gekregen. Bent u nieuwsgierig geworden en lijkt een gebarenweekend u leuk om eens mee te beginnen? Meld u dan aan via het emailadres

Datum vrijdag 13 mei 2022
Einddatum zaterdag 14 mei 2022
Tijd 10:30 tot 12:30 uur