Allemaal familie: schrijfworkshop Nederland Leest.

19.30 - 21.30 uur

In november delen we het gratis boek Het zwijgen van Maria Zachea uit. Het familieverhaal van journalist Judith Koelemeijer over haar oma van tantes en ooms.

Families vormen een oeverloze bron van verhalen. Dat geldt niet alleen voor die van bijzondere, beroemde of excentrieke mensen. Elke familie heeft zijn eigen drama’s, akkefietjes en anekdotes, die het beschrijven waard zijn. Daarbij kun je putten uit je eigen beleving, maar ook uit de herinneringen van familieleden, brieven van grootouders, het dagboek van je moeder, oude fotoalbums.

Maar dan? Hoe vang je jouw familie(geschiedenis) in een helder en boeiend verhaal? Annet Jacobs, auteur bij Uitgeverij Leopold, helpt je op weg met praktische tips, voorbeelden en schrijfoefeningen. En vooral met veel vragen. Want elk goed verhaal begint niet op papier, dat begint in je hoofd. Ervaring met schrijven is niet vereist.

Datum dinsdag 3 november 2020
Einddatum dinsdag 24 november 2020
Capaciteit 11
Beschikbaar -20