VoorleesExpress

Jeugd en jongeren

Niet alle kinderen worden thuis voorgelezen of groeien op met boeken om zich heen. Dankzij de VoorleesExpress kunnen we gezinnen met kinderen van 4 tot en met 8 jaar met een taalachterstand helpen. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verbetert de leescultuur thuis. Het leesplezier staat hierbij centraal.

Een vaste vrijwilliger komt 20 weken bij het gezin thuis om voor te lezen, te praten en taalspelletjes te doen. De vrijwilligers bezoeken gezinnen waar het Nederlands wel de eerste taal is (NT1) en niet de eerste taal is (NT2). Ouders en kinderen maken kennis met voorlezen, boeken en het aanbod van de Bibliotheek. Samen kijken ze hoe taal en leesplezier een vaste plek kan krijgen in het leven van alledag.

Voorlezen helpt kinderen bij hun taalontwikkeling en helpt daardoor achterstanden op school te voorkomen. Hier hebben kinderen hun hele leven plezier van.

De VoorleesExpress wordt in Overijssel uitgevoerd door het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken. 

Voor wie

De VoorleesExpress helpt gezinnen om de taalontwikkeling van hun kinderen (van 4 tot en met 8 jaar) te stimuleren.

Vrijwilliger worden

De Bibliotheek Almelo zoekt nieuwe voorlezers en coördinatoren voor
de VoorleesExpress. Ben je enthousiast geworden en wil je helpen? Word dan vrijwilliger bij de VoorleesExpress Almelo.

Meld je aan

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van VoorleesExpress of neem contact op met Chantel Gussekloo, projectleider VoorleesExpress Almelo. Stuur een e-mail 

Stuur een e-mail