Start Nieuwe Editie Scoor Een Boek!

Er start weer een nieuwe editie van Scoor een boek!,
het leesbevorderingsproject van Bibliotheek Almelo in samenwerking met voetbalclub Heracles Almelo en de Gemeente Almelo.

Leerlingen van 12 basisscholen gaan de komende negen weken in het kader van het project Scoor een Boek! zoveel mogelijk boeken lezen.

Met Scoor een Boek! worden leerlingen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen gestimuleerd om met plezier te (blijven) lezen. Het doorloopt drie onderdelen: de aftrap, rust en het fluitsignaal. Scoor een Boek! is een samenwerkingsproject met Heracles.

Elk jaar verbindt een speler van Heracles Almelo zich aan het project, vanuit de gedachte dat een lezende voetballer tot de verbeelding van de leerlingen spreekt. In een videoboodschap vertelt de speler de klas over het project en maakt hen enthousiast om zelf (boeken) te gaan 'scoren'.

Dit jaar worden de leerlingen via videoboodschappen aangemoedigd door Heracles Almelo-speler Robin Pröpper. Na negen weken lezen sluiten de leerlingen het project sportief af op het sportveld. Dit jaar worden ook de gezinnen van de deelnemende leerlingen en leerkrachten opgeroepen om thuis boeken te gaan ‘scoren’. Het hele gezin mag meedoen: jong en oud. Net als in de klas gaat het gezin op een poster bijhouden hoeveel boeken er zijn (voor)gelezen. Na 9 weken maken Bibliotheek Almelo en Heracles Almelo tijdens het fluitsignaal bekend hoeveel boeken er dit jaar gelezen zijn: op school en thuis.