Bibliotheek Almelo vanaf 19 november weer open

Na 2 weken gesloten te zijn gaat Bibliotheek Almelo op donderdag 19 november weer open. De normale openingstijden gelden en er mogen weer boeken geleend èn ingeleverd worden. Het landelijk protocol voor Bibliotheken van 14 oktober blijft wel van kracht

Corona protocol Bibliotheek Almelo

Het landelijke protocol voor Bibliotheken is in verband met het Coronavirus vanaf 14 oktober aangescherpt. We werken daarom weer met toegangsitems: winkelmandjes en badeendjes.

In de bibliotheek is het dragen van een mondkapje verplicht.Ten behoeve van het bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting, vragen wij gebruikers van studieplekken, leestafels en leesstoelen het registratieformulier in te vullen.

Natuurlijk blijft ook de 1,5 meter nog steeds voor iedereen gelden. Het zelfde geldt voor de algemene landelijke regels. We vragen dan ook om hier rekening mee te houden.

Er gelden normale openingstijden:

Maandag 13.00 - 17.00 uur
Dinsdag 10.00 - 20.00 uur
Woensdag 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 10.00 - 20.00 uur
Vrijdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur

Feijn Lunchen & Lezen

Leescafé Feijn Lunchen & Lezen is gesloten. Wel kunt u op bestelling appeltaart, cakes en koekjes kopen. Voor meer informatie kijk op www.lunchroomfeijn.nl

We werken op onderstaande manier:

• Boeken kan je zelf lenen en inleveren via de zelfbedieningsapparatuur.
  • Maak gebruik van een mandje als je boeken gaat lenen Je kunt deze zelf met alcohol schoonmaken.
  • Studeren, taalles of een andere bijeenkomst? Neem dan een badeend mee. Je kunt ook deze zelf met alcohol schoonmaken.
  • Zijn de mandjes of badeendjes op, wacht dan tot er een bezoeker er één terugbrengt.
  • Desinfecteer je handen met gel.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht.
  • PublieksPC’s zijn gesloten en ook is kopiëren niet mogelijk.
  • Kinderen zijn welkom en hoeven geen begeleiding meer van een volwassene.
  • Pak geen boeken uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.
  • De uitleentermijn van boeken is 3 weken.
  • De Tourist Information is geopend.
  • Studeren in de bibliotheek mag met een toegangsitem (badeendje) op niveau 4, maar wel op een eigen laptop/tablet.
  • Ontsmettingsmiddelen zijn beschikbaar voor medewerkers en bezoekers
  • Materialen uit bibliotheken uit heel Nederland kunnen gereserveerd worden.

De landelijke regels gelden ook bij ons:

• Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  • Schud geen handen.
  • Wij vragen je 1,5 meter afstand te houden, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.