Coronanieuws

Basisregels voor iedereen

• Houd 1,5 m afstand van elkaar
  • Geen handen schudden
  • Was vaak en goed de handen
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen
  • Hoest en nies in de elleboog

Mondkapjes met ingang van 6 november

• Voor iedereen van 13 jaar en ouder is het verplicht een mondkapje te dragen binnen openbare ruimten van bibliotheken. Het mondkapje mag alleen af op het moment dat bezoekers of medewerkers op afstand van elkaar zitten.

Bibliotheken worden beschouwd als doorstroom-locaties en er is daarmee geen maximum gesteld aan het aantal bezoekers.

Voor activiteiten die vallen binnen de doorstroom- en verblijfsfunctie van bibliotheken hoeven bezoekers géén coronabewijs te tonen. Dit geldt ook voor lezingen, cursussen, workshops e.d.

Bij evenementen, (theater) voorstellingen, filmvertoningen, concerten en bij horeca in de bibliotheek zijn coronatoegangs-bewijzen (CTB) verplicht vanaf 13 jaar en ouder. Vanaf 14 jaar is ook het tonen van een ID verplicht.