Modewedstrijd

Passion for Fashion: word jij de winnaar van de Almelose Modewedstrijd?

Maak je eigen kleding of modeaccessoire zoals een tas, hoed of sieraad. Dit jaar loopt het Textiel Festival Twente in diverse Twentse steden, dus ook in Almelo. Textiel zit immers in het Almelose DNA. Het Stedelijk Museum Almelo en Bibliotheek Almelo organiseren daarom een modewedstrijd: maak je eigen kleding of modeaccessoire zoals een tas, hoed of sieraad en win een masterclass. Je presenteert je werk daarna in de stad op de catwalk van de Almelose kunstenaar Randy van Lingen. Voor jongeren tot 20 jaar is er een speciale prijs beschikbaar.

Doe mee en lever je werkstuk vóór 21 mei 2022 in bij de bibliotheek Almelo, Het Baken 3, 7607 AA  Almelo t.a.v. Ellen Lamberts.

Waaraan moet je kledingstuk of modeaccessoires voldoen?

• Duurzaam
• DraagbaarPassion For Fashion Banner 1200 x 300 definitief
• Uniek
• Hoge kwaliteit
• Innovatief
• Volledig zelfgemaakt

Inspiratie nodig?

Op zaterdag 2 april zijn er in de Bibliotheek Almelo verschillende textielworkshops te volgen. Dit gebeurt in samenwerking met Tetem Enschede. Je kunt er terecht tussen 10.00 en 12.30 uur en 's middags tussen 13.30 en 16.00 uur.

De workshops zijn gratis maar meld je wel vooraf aan. Alle deelnemers krijgen een tas met diverse textielproducten van Almelose bedrijven waar je mee aan de slag kan gaan.

Passion for Fashion: modewedstrijd
Zaterdag 2 april 10.30 -12.30 uur (Klik hier)
Zaterdag 2 april 13.30 – 16.00 uur (Klik hier)
Het Stedelijk Museum Almelo en Bibliotheek Almelo organiseren een modewedstrijd: maak je eigen kleding of modeaccessoire zoals een tas, hoed of sieraad en win een masterclass. Ter inspiratie worden er ’s morgens en ’s middags workshops gegeven door Tetem Enschede. Alle deelnemers krijgen een tas met diverse textielproducten van Almelose bedrijven waar je mee aan de slag kan gaan.

Maak kennis met de volgende technieken:

3D ontwerpen in Tinkercad
Maak je eigen 3D-ontwerp met Tinkercad. Dit is een gratis, gebruiksvriendelijke webapp om een 3D-ontwerp te maken. Leer hoe je gratis een account bij Tinkercad aanmaakt, een 3D-ontwerp kunt maken en hoe je bestanden opslaat zodat je ze op een 3D-printer kunt printen.

Naaimachine en wearables
Ga aan de slag met de naaimachine. Leer hoe een naaimachine werkt, maar ook hoe je een wearable kunt maken. Wearables zijn slimme en compacte elektronische apparaten die meestal worden gedragen om de arm, pols of dicht bij de huid. De wearable waarmee je aan de slag gaat bevestig je op textiel en kan je programmeren met kleuren (afbeeldingen/tekst).

Textielsticker maken met de plotter
Ontwerp je eigen textielsticker in Inkscape. Dit is een gratis opensource programma waarin je vectorafbeeldingen kunt illustreren. Je leert hoe je gratis een account bij Inkscape aanmaakt, een vectorafbeelding kunt maken en hoe je deze uiteindelijk met een plotter kunt uitsnijden.

3D-pennen
Een 3D-pen is vergelijkbaar met een 3D-printer. Met behulp van plastic draden, filamenten, kun je eindeloos dingen ontwerpen. Het grote verschil is dat een 3D-printer computergestuurd wordt en je de 3D-pen met de hand bedient. Dit geeft je de vrijheid om te maken wat je wilt.