In de Bibliotheek

Afhaalpunten (2)

Uw boeken bijna thuisbezorgd!

Houdt u van lezen maar is de Bibliotheek te ver weg of lastig om er te komen? Bibliotheek Almelo maakt het u makkelijk: afhaalpunten!

Op verschillende locaties kunt u boeken afhalen en / of inleveren. Reserveren vanuit huis op elk moment van de dag en de boeken worden zo spoedig mogelijk bezorgd op de door u gekozen locatie.

Boeken aan huis dienst

U wilt graag boeken lenen maar kunt niet zelf naar de bibliotheek komen door ziekte, leeftijd of een handicap? Geen probleem, de bibliotheek komt bij u! Onze vrijwilligers komen met een bestelauto bij u thuis. Om te kunnen lenen hebt u een geldige lenerspas nodig.

De Boeken aan huis dienst is dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar: 0546-822005, Yolande Hurkmans. Onze vrijwilligers komen bij u thuis met een bestelauto met uw boeken. Buiten uw normale lidmaatschap zijn er geen extra kosten aan verbonden. Open hier de flyer digitaal.

De Bibliotheek Almelo zoekt een bestuurslid

De Stichting Openbare Bibliotheek Almelo bestaat uit de Openbare Bibliotheek en Theater Hof 88. De stichting heeft een omzet van 2,4 miljoen euro en telt momenteel 36 medewerkers. Samen leveren we een belangrijke bijdrage aan ontwikkeling en educatie, cultuur en het faciliteren van amateurkunsten in Almelo.

De organisatie transformeert binnen twee jaar naar een nieuw besturingsmodel. Het huidige bestuur (straks Raad van Toezicht) heeft 6 leden. Een bestuurslid wordt benoemd voor een periode van 4 jaar en is daarna 1x herbenoembaar. De functie is onbezoldigd. Door de grote veranderingen in de samenleving op het gebied van informatie en cultuur is onze stichting voortdurend in beweging. Transparantie en kwaliteit zijn kernbegrippen; binnen de stichting is de code Cultural Governance van toepassing.

Door statutair aftreden van een van onze bestuursleden zoekt de Stichting per direct een

Lid van het algemeen bestuur (straks Raad van Toezicht)

Wij zoeken iemand met het volgende profiel:

• Een band met Almelo
  • Affiniteit met cultuur en het sociaal culturele veld
  • Bestuurlijke ervaring en een visie op toezicht houden
  • Werk en denk niveau academisch of HBO+
  • Voldoende tijd om tussen de zes en tien bestuursvergaderingen per jaar bij te wonen en voor te bereiden
  • Bij voorkeur ervaring in een beleidsbepalende functie in het bedrijfsleven

Voor informatie over de vacature kunt u contact opnemen met de voorzitter van het bestuur, mw. Christien van Wijk:

Voor informatie over de Openbare Bibliotheek raadpleegt u onze website www.bibliotheekalmelo.nl of neemt u contact op met de directeur, dhr. Gert-jan Sweep:

Voor informatie over Theater Hof 88 kunt u terecht op hof88.nl en bij de directeur, dhr. Joris Kemps:

U kunt reageren tot 1 januari 2020. We ontvangen uw reactie graag per mail op het volgende adres:

Cursussen

Cursusprogramma najaar 2019

Ons complete cursusaanbod overzichtelijk in onze nieuwe brochure. Bekijk de brochure of haal hem op in de Bibliotheek!

Cover

Feijn Lunchen & Lezen

In Bibliotheek Almelo zit Feijn Lunchen & Lezen, een gezellig café waar u kranten en tijdschriften kunt lezen:

• met een cappuccino of een lekker stuk appeltaart erbij
  • voor een heerlijke lunch of op donderdag een dagschotel bent u aan het juiste adres
  • gratis WIFI en met mooi weer kunt u genieten op een zonnig terras
  • Voor informatie over Feijn Lunchen & Lezen klik hier