In de Bibliotheek

Afhaalpunten (2)

LET OP! Tot onbepaalde tijd zijn al onze afhaalpunten gesloten. Is er een gereserveerd boek voor u binnengekomen dan kunt u dit in de Centrale Bibliotheek ophalen.

Uw boeken bijna thuisbezorgd!

Houdt u van lezen maar is de Bibliotheek te ver weg of lastig om er te komen? Bibliotheek Almelo maakt het u makkelijk: afhaalpunten!

Op verschillende locaties kunt u boeken afhalen en / of inleveren. Reserveren vanuit huis op elk moment van de dag en de boeken worden zo spoedig mogelijk bezorgd op de door u gekozen locatie.

Boeken aan Huisdienst

Wilt u graag boeken lenen, maar is het voor u moeilijk of niet mogelijk de bibliotheek te bezoeken? Met de Boeken-aan-Huisdienst komt de bibliotheek naar u toe. Op een vaste bezorgdag komt een vrijwilliger met een bestelauto bij u thuis om uw gewenste leenmaterialen te brengen en op te halen.

U kunt gratis van deze dienst gebruikmaken als u lid bent van Bibliotheek Almelo. We hebben boeken in gewone druk en grootletterboeken in vele genres. U kunt natuurlijk ook andere materialen uit de bibliotheek lenen, zoals luisterboeken, tijdschriften, dvd's en informatieve boeken. Na uw aanmelding ontvangt u een voorkeurenformulier, zodat u geheel naar uw wensen bij de bibliotheek kunt blijven lenen.

Bij vragen of opmerkingen over de Boeken-aan-Huisdienst kunt u tijdens openingstijden bellen naar de bibliotheek; 0546-822005 en vragen naar de coördinator, Michelle Brouwer (het best bereikbaar op dinsdag- en donderdagochtend).

Of u kunt onderstaand contactformulier of aanmeldformulier invullen. Open hier het aanmeldformulier digitaal. Dit formulier kunt u thuis printen en invullen. Een kopie van dit formulier is eventueel ook af te halen in de bibliotheek.

Feijn Lunchen & Lezen

In Bibliotheek Almelo zit Feijn Lunchen & Lezen, een gezellig café waar u kranten en tijdschriften kunt lezen:

• met een cappuccino of een lekker stuk appeltaart erbij
  • voor een heerlijke lunch of op donderdag een dagschotel bent u aan het juiste adres
  • gratis WIFI en met mooi weer kunt u genieten op een zonnig terras
  • Voor informatie over Feijn Lunchen & Lezen klik hier

Leescafé Feijn Lunchen & Lezen is gesloten. Wel kunt u op bestelling appeltaart, cakes en koekjes kopen. Voor meer informatie kijk op de website van Feijn lunchen & lezen

Cursussen

Cursusprogramma najaar 2020

Ons complete cursusaanbod overzichtelijk in onze nieuwe brochure. Bekijk de brochure of haal hem op in de Bibliotheek!

Historisch Informatie Punt

Bij het Historisch informatie Punt vindt u allerlei historische informatie over Almelo en Twente. Het is de historische verzamelplaats voor de geschiedenis van deze streek. Historisch Informatie Punten zijn het initiatief van de Openbare Bibliotheken. Wij werken samen met De Historische kring Stad en Ambt Almelo. Op dinsdag- en vrijdagmiddag zijn er medewerkers die u behulpzaam kunnen zijn bij uw studie en historisch- of genealogisch onderzoek.

Interessante links:

Historische Kring Almelo

Wie is wie in Overijssel?

Het geheugen van Nederland

Archieven.nl