In de Bibliotheek

Afhaalpunten (2)

Uw boeken bijna thuisbezorgd!

Houdt u van lezen maar is de Bibliotheek te ver weg of lastig om er te komen? Bibliotheek Almelo maakt het u makkelijk: afhaalpunten!

Op verschillende locaties kunt u boeken afhalen en / of inleveren. Reserveren vanuit huis op elk moment van de dag en de boeken worden zo spoedig mogelijk bezorgd op de door u gekozen locatie.

Boeken aan huis dienst

U wilt graag boeken lenen maar kunt niet zelf naar de bibliotheek komen door ziekte, leeftijd of een handicap? Geen probleem, de bibliotheek komt bij u! Onze vrijwilligers komen met een bestelauto bij u thuis. Om te kunnen lenen hebt u een geldige lenerspas nodig.

De Boeken aan huis dienst is dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar: 0546-822005, Yolande Hurkmans. Onze vrijwilligers komen bij u thuis met een bestelauto met uw boeken. Buiten uw normale lidmaatschap zijn er geen extra kosten aan verbonden. Open hier de flyer digitaal.

Feijn Lunchen & Lezen

In Bibliotheek Almelo zit Feijn Lunchen & Lezen, een gezellig café waar u kranten en tijdschriften kunt lezen:

• met een cappuccino of een lekker stuk appeltaart erbij
  • voor een heerlijke lunch of op donderdag een dagschotel bent u aan het juiste adres
  • gratis WIFI en met mooi weer kunt u genieten op een zonnig terras
  • Voor informatie over Feijn Lunchen & Lezen klik hier

Cursussen

Cursusprogramma najaar 2019

Ons complete cursusaanbod overzichtelijk in onze nieuwe brochure. Bekijk de brochure of haal hem op in de Bibliotheek!

Cover

Historisch Informatie Punt

Bij het Historisch informatie Punt vindt u allerlei historische informatie over Almelo en Twente. Het is de historische verzamelplaats voor de geschiedenis van deze streek. Historisch Informatie Punten zijn het initiatief van de Openbare Bibliotheken. Wij werken samen met De Historische kring Stad en Ambt Almelo. Op dinsdag- en vrijdagmiddag zijn er medewerkers die u behulpzaam kunnen zijn bij uw studie en historisch- of genealogisch onderzoek.

Interessante links:

Wie is wie in Overijssel?

Het geheugen van Nederland

Archieven.nl