Website voorlezen

Scoor een Boek!

Heracles, de Bibliotheek Almelo en Rijnbrink bundelen hun krachten
Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen wij leerlingen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen in Gelderland en Overijssel stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

In de komende 10 weken lezen bijna 360 leerlingen zo veel mogelijk boeken in de klas met de Schooleditie van Scoor een Boek! Ook willen we de gezinnen thuis van deze leerlingen stimuleren om mee te doen en zo veel mogelijk te lezen met de Thuiseditie. De groepen van school en deelnemende gezinnen maken elk kans op wedstrijdkaarten van Heracles.

De aftrap, rust en het fluitsignaal
Scoor een Boek! doorloopt drie fases. De aftrap vindt vanaf 5 februari plaats in Almelo, Deventer en Nijmegen. De landelijke aftrap is 5 februari bij basisschool de Wierde aan de Suze Robertsonlaan 2 in Almelo. Heraclesvoetballer Robin Pröpper geeft het startschot met de videofilm die gemaakt is met een leerling van de Wierde en Pröpper. Ook omliggende plaatsen zoals Nijverdal, Hellendoorn en Twello doen mee. Na 5 weken volgt de rust en bepalen we de tussenstand. Ten slotte klinkt half april het fluitsignaal en sluiten alle deelnemende scholen, Scoor een Boek! af met een sportieve activiteit op het voetbalveld. Dan wordt bekend gemaakt hoeveel boeken er - in totaal - zijn gelezen.

ScooreenBoekHeracles


Scoor een Boek!
Scoor een Boek! is enkele jaren geleden opgezet in de provincie Groningen door Biblionet Groningen en FC Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie CV.

Voor meer informatie e-mail