Ledenservice

Bibliotheek Almelo
7600 AD Almelo
Contactformulier

In verband met verwerking van persoonlijke gegevens dient akkoord te worden gegaan met onze privacyverklaring.

Velden met * zijn verplicht

Digitaal

In de bibliotheek kunt u internetten en werken met Word en Excel. In alle vestigingen staan terminals tot u beschikking waarop u gratis kunt internetten en tekstverwerken en ook de catalogus van de bibliotheek kunt raadplegen.Tevens gratis draadloos internet (Hotspots) voor gebruik van eigen laptops met WiFi aansluiting.
Locatie Hotspots: Centrale Bibliotheek, filiaal Heracles en filiaal Schelfhorst.

Daarnaast zijn er gratis digitale bestanden te raadplegen en te gebruiken in de bibliotheek. Dit is informatie die nergens anders te vinden is. Iedereen kan binnenlopen bij de bibliotheek en deze databanken inzien achter de pc.

Overzicht gratis databanken (alleen in de bibliotheek toegankelijk)

• Actuele DocumentatieBank Documentatiemappen over actuele thema's.

• Actuele DocumentatieBank Jeugd Documentatiemappen over actuele thema's.

• Consumentengids Alle test en onderzoeken uit de Consumentengids.

• JeugdLiteRom Verzamelde artikelen en recencies over jeugdliteratuur.

• LiteRom Grootste verzameling literaire recencies van Nederland.

• Literom Wereldliteratuur

• PICA Nationale catalogus Honderden bibliotheekcollecties onder één knop.

• UittrekselBank Grootste verzameling uittreksels en auteursportretten van Nederland.

• UittrekselBank Jeugd Uittreksels van jeugdboeken en auteursportretten.

• Van Dale woordenboeken

De bibliotheek bezit een verzameling dvd's en cd-roms. Naast materiaal voor vermaak, zoals speelfilms en computerspellen, bestaat deze collectie ook uit informatieve films en programma's. Er is zowel een collectie voor volwassenen als voor de jeugd. De collectie voor de jeugd, bestaat net als bij de boeken uit A, B en C voor de verschillende leeftijdscategorieën.

digitip

bibliotheek.nl met digitale bestanden ook vanuit huis. Bibiliotheek.nl heeft veel informatie op
het web geplaatst. Informatie over bv. het moslimterrorisme, over overgewicht bij kinderen en over Europa.
Klik op dossiers voor deze informatie.

Nieuwsbrief

meisjeachtercomputerWilt u op de hoogte blijven van het nieuws en de activiteiten van de Bibliotheek Almelo?
Log dan in op onze website en wijzig uw voorkeur bij 'Nieuwsbrieven'. U kunt deze instellingen te allen tijde weer veranderen.

• Bent u lid van de Bibliotheek Almelo en ontvangt u onze nieuwsbrief nog niet? Log dan hier in en ga via het menu naar ‘Nieuwsbrieven’. Zet een vinkje bij 'Ja' en klik op 'Opslaan'.
  • Bent u geen lid van de Bibliotheek Almelo en wilt u toch graag onze nieuwsbrief ontvangen? Dat kan natuurlijk ook. Ga hier naar het aanmeldformulier. Na aanmelding kunt u met het e-mailadres en wachtwoord inloggen op deze website om uw nieuwsbrieven te beheren.

Vragen en/of opmerkingen

Bent u enthousiast over de Bibliotheek en onze nieuwsbrief? Vertel het aan vrienden, familie en buren. Voor vragen en/of opmerkingen over deze nieuwsbrief, kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina.

Belangrijke websites

Almelo en Overijssel:

Bibliotheken:

• de Bibliotheek met de mogelijkheid een vraag te stellen aan ibi, onze digitale inlichtingenbalie.

Boeken/literatuur:

• Boek.net een informatieve site van Bruna
  • Romanadvies voor boekentips
  • Digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren
  • Literatuurplein de site richt zich zowel tot lezers die op zoek zijn naar informatie of op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen als tot de lezers die door deelnemen aan leeskringen, literaire cursussen of schrijfcursussen ook actief in de weer zijn met literatuur.

Jeugd:

Kunst:

• Open Ateliers Almelo met informatie over de open ateliers in Almelo en de Theaterroute tijdens het laatste weekend van september.

Films:

• Films Internet Movie Database

Overheid:

Uit in Almelo:

Overstappen op automatische incasso

Ben je al lid van de Bibliotheek, maar wil je overstappen op automatische incasso? Vul dan het formulier hieronder in, dan regelen we het voor je.

De afloopdatum van je jaarabonnement kan je vinden in Mijn Bibliotheek onder Mijn gegevens.

Om het abonnement in orde te maken hebben we je volledige 18 tekens tellende IBAN-nummer nodig. Klik hier om jouw IBAN-nummer te berekenen.

(Velden met een * zijn verplicht)

Meer artikelen...