Resultaten 1 - 8 van 8
Vanaf dinsdag 11 augustus is leescafé Feijn Lunchen & Lezen weer geopend. Tijdens de openingsuren van de bibliotheek serveren zij van een kleine kaart. De tijdschriften en kranten kunnen in de bibliotheek gelezen worden.

Programma Jazz at the Bieb 2021

Door de Coronacrisis gaan de concerten van Jazz at the bieb van Johan Bijkerk dit jaar helaas niet door. Het programma voor volgend jaar ziet er als volgt uit:

Zondag 7 februari 2021: A Little History of Piano Jazz
Blues, Spiritual, Hot Jazz, Swing, Bebop en een mix van Jazz met Folk. Johan Bijkerk- piano, vocal en fotografie ( reis projectie op scherm ). Sem Tanate- vocal: Blues t/m Bebop

Zondag 7 maart 2021: Now They Call It Swing
Trio: Raymond Nijenhuis – gitaar, Johan Bijkerk- piano, Martin Senders- bas, Sem Tanate en Erik Wind- vocal Repertoire van Fats Waller, Mary Lou Williams, Duke Ellington, Nat king Cole, Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Bing Crosby.

Zondag 3 oktober 2021: Jazz en Folk van China, Japan, Turkije en de Molukken
Bijkerk's Kwintet met vocals van o. a. Sem Tanate en Yesim Saltik. Samenstelling repertoire en arrangementen - Johan Bijkerk.

Zondag 7 november 2021: Presentatie van Johan Bijkerk's eerste Jazz Symphonie: The Colors Of Jazz.
Ook zijn er composities van Duke Ellington. Bijkerk's Sextet met als gasten : Jan Wessels op trompet, Sem Tanate en Bert Kuipers- vocal

Sponsor: Voor de concerten van 3 oktober en 7 november is er een financiële ondersteuning van het Cogas Cultuurfonds.

Op naar nieuwe avonturen!

Johan Bijkerk

Het Taalpunt is in verband met de zomervakantie gesloten. Tot september zijn we telefonisch bereikbaar op nummer 06-14528192 of 06-41347171 en per e-mail

Belastingaangifte doen, uitkering aanvragen of je verhuizing doorgeven. Steeds meer zaken regel je via internet. Hier vind je uitleg hoe je deze en andere zaken doet. Ook als je hiervoor een DigiD nodig hebt. Ga naar de website digisterker doen

Informatie: Henri Schoemaker

Ons complete cursusaanbod overzichtelijk in onze nieuwe brochure. Bekijk de brochure of haal hem op in de Bibliotheek!

Uw boeken bijna thuisbezorgd!

Houdt u van lezen maar is de Bibliotheek te ver weg of lastig om er te komen? Bibliotheek Almelo maakt het u makkelijk: afhaalpunten!

Op verschillende locaties kunt u boeken afhalen en / of inleveren. Reserveren vanuit huis op elk moment van de dag en de boeken worden zo spoedig mogelijk bezorgd op de door u gekozen locatie.

U wilt graag boeken lenen maar kunt niet zelf naar de bibliotheek komen door ziekte, leeftijd of een handicap? Geen probleem, de bibliotheek komt bij u! Onze vrijwilligers komen met een bestelauto bij u thuis. Om te kunnen lenen hebt u een geldige lenerspas nodig.