Resultaten 1 - 9 van 9

Bibliotheek Almelo Moet Blijven Bestaan!

Door bezuinigingen dreigt de Bibliotheek Almelo te moeten sluiten. We willen dit niet laten gebeuren. Bewoners van de gemeente Almelo en sympathisanten van de bibliotheek zien de Bibliotheek Almelo als één van de hoekstenen van de samenleving in Almelo. Onze bibliotheek is van onschatbare waarde voor kennisverwerving, ondersteuning bij taalachterstand, uitwisseling van sociale contacten, vrije meningsvorming en recreatief lezen.

We constateren
Dat de Gemeente Almelo de laatste jaren al tonnen op de bibliotheek bezuinigd heeft en dat de Gemeente Almelo de bibliotheek nu opnieuw jaarlijks met twee ton korten wil. Daarmee ontstaat het serieuze risico dat de Bibliotheek Almelo moet sluiten.

En verzoeken
Het Gemeentebestuur van Almelo om dit niet te laten gebeuren en samen met de Bibliotheek Almelo naar een constructieve oplossing te zoeken.

Teken de petitie

Programma Jazz at the Bieb 2021

Door de Coronacrisis gaan de concerten van Jazz at the bieb van Johan Bijkerk dit jaar helaas niet door. Het programma voor volgend jaar ziet er als volgt uit:

Zondag 7 februari 2021: A Little History of Piano Jazz
Blues, Spiritual, Hot Jazz, Swing, Bebop en een mix van Jazz met Folk. Johan Bijkerk- piano, vocal en fotografie ( reis projectie op scherm ). Sem Tanate- vocal: Blues t/m Bebop

Zondag 7 maart 2021: Now They Call It Swing
Trio: Raymond Nijenhuis – gitaar, Johan Bijkerk- piano, Martin Senders- bas, Sem Tanate en Erik Wind- vocal Repertoire van Fats Waller, Mary Lou Williams, Duke Ellington, Nat king Cole, Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Bing Crosby.

Zondag 3 oktober 2021: Jazz en Folk van China, Japan, Turkije en de Molukken
Bijkerk's Kwintet met vocals van o. a. Sem Tanate en Yesim Saltik. Samenstelling repertoire en arrangementen - Johan Bijkerk.

Zondag 7 november 2021: Presentatie van Johan Bijkerk's eerste Jazz Symphonie: The Colors Of Jazz.
Ook zijn er composities van Duke Ellington. Bijkerk's Sextet met als gasten : Jan Wessels op trompet, Sem Tanate en Bert Kuipers- vocal

Sponsor: Voor de concerten van 3 oktober en 7 november is er een financiële ondersteuning van het Cogas Cultuurfonds.

Op naar nieuwe avonturen!

Johan Bijkerk

Leescafé Feijn Lunchen & Lezen is gesloten. Wel kunt u op bestelling appeltaart, cakes en koekjes kopen. Voor meer informatie kijk op de website van Feijn lunchen & lezen

Belastingaangifte doen, uitkering aanvragen of je verhuizing doorgeven. Steeds meer zaken regel je via internet. Hier vind je uitleg hoe je deze en andere zaken doet. Ook als je hiervoor een DigiD nodig hebt. Ga naar de website digisterker doen

Informatie: Henri Schoemaker

Ons complete cursusaanbod overzichtelijk in onze nieuwe brochure. Bekijk de brochure of haal hem op in de Bibliotheek!

LET OP! Tot onbepaalde tijd zijn al onze afhaalpunten gesloten. Is er een gereserveerd boek voor u binnengekomen dan kunt u dit in de Centrale Bibliotheek ophalen.

Uw boeken bijna thuisbezorgd!

Houdt u van lezen maar is de Bibliotheek te ver weg of lastig om er te komen? Bibliotheek Almelo maakt het u makkelijk: afhaalpunten!

Op verschillende locaties kunt u boeken afhalen en / of inleveren. Reserveren vanuit huis op elk moment van de dag en de boeken worden zo spoedig mogelijk bezorgd op de door u gekozen locatie.

U wilt graag boeken lenen maar kunt niet zelf naar de bibliotheek komen door ziekte, leeftijd of een handicap? Geen probleem, de bibliotheek komt bij u! Onze vrijwilligers komen met een bestelauto bij u thuis. Om te kunnen lenen hebt u een geldige lenerspas nodig.