De Voorleeshoek

Vind meer artikelen over

Voor welke leeftijd? 0-4 (peuters en kleuters), 4-12 (basisschool kids)
Leren, lezen en lenen Boeken, E-books, Luisterboeken, Apps
Thema Ouderschap, Jeugd en jongeren, Leesondersteuning, Onderwijs

Het is belangrijk om elke dag voor te lezen of zelf te lezen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, woordenschat en het taalgevoel. Hoe eerder je begint met voorlezen, des te beter het is. De Voorleeshoek heeft een gevarieerd en actueel aanbod van digitale prentenboeken. De Voorleeshoek plaatst elke week vier nieuwe voorleesfilmpjes. In de filmpjes van De Voorleeshoek worden actuele prentenboeken voorgelezen; de voorlezer wordt tevens ook in beeld gebracht. Het verhaal wordt ondersteund door afbeeldingen uit het boek en door klassieke muziek. Het gaat om boeken voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Heb je nog moeite met de Nederlandse taal, ben je dyslectisch of niet goed bij stem? Wil je wel graag dat er voorgelezen wordt? De Voorleeshoek is een goede oplossing. De Voorleeshoek werkt met thema's. Zo zijn de voorleesfilmpjes ook goed in te zetten in het kinderdagverblijf of de basisschool. Beschikbaarheid Toegankelijk in de bibliotheek en thuis (na inloggen met je bibliotheekabonnement). Kijk en luister gratis naar leuke en spannende voorleesverhalen in De Voorleeshoek.

Ga naar De Voorleeshoek