Scoor mee met de Bibliotheek en Heracles Almelo!

Scoor een Boek! is een superleuk leesproject dat 7 Bibliotheken in Overijssel in samenwerking met Heracles Almelo organiseren. Veel scholen doen eraan mee, maar ook thuis kan je met ons boeken scoren. Tijdens het project word je aangemoedigd door Kaj Sierhuis van Heracles Almelo.

Op school scoren

Doe jij met jouw klas mee aan Scoor een Boek!? Lees zoveel mogelijk en bepaal elke week welke boeken in de basis staan.

Thuis scoren

Thuis doelpunten maken? Het hele gezin kan mee scoren. Los de puzzelverhalen op, duik in stripboeken en er is een toffe verhalenwedstrijd waar jij aan kunt deelnemen!

Speelschema scholen

 • Warming-up

  Waar: In de klas

  Wanneer: in de week van 7 februari 2022

  De leesconsulent heeft een topselectie aan boeken, scoreposters en boekenleggers naar de school gebracht. De leerkracht gaat aftrappen met een motiverende videoboodschap van Kaj. Het scoren kan beginnen!

  Is jouw boek uit? Dan scoor je een punt en mag je een voetbalsticker op de poster plakken. Elke week bepaal je met de klas welke boeken in de basis staan. En wekelijks krijgt de klas creatieve en sportieve challenges van de club!
 • Rust

  Waar: In de klas

  Wanneer: in de week van 14 maart 2022

  Duur: 30 minuten

  In de rust wordt de tussenstand opgemaakt. De klas ontvangt opnieuw een videobericht van Kaj en we gaan beginnen met de thuiseditie: het hele gezin mag meedoen!
 • Fluitsignaal

  Waar: Op het sportpark

  Wanneer: 12 mei 2022

   
  Een gezamenlijke sportieve en creatieve afsluiting met leuke activiteiten.
  Wanneer het fluitsignaal heeft geklonken, wordt bekend gemaakt hoeveel boeken er gelezen zijn!

Fotografie Heracles: © NesImages