Hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.


Over jouw abonnement

Tarieven en voorwaarden

Tarieven per 1 januari 2022  

  • Jeugd tot 18 jaar: Gratis
  • Standaard-abonnement: € 45,00
  • Top-abonnement: € 60,00
  • Standaard-maandabonnement: € 4,00
  • Top-maandabonnement: € 5,25  

 

Kan ik met mijn abonnement e-books lenen?

Ja, met een abonnement van de Bibliotheek kun je gratis gebruikmaken van e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek. 

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Meld verlies of diefstal van de bibliotheekpas altijd direct bij de Bibliotheek. Voor het aanvragen van een vervangende pas vragen we een vergoeding van € 3,50

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Een adreswijziging kun je doorgeven door te bellen naar 0546 - 822005, langs te komen bij de servicebalie of een mail te sturen naar centrale@bibliotheekalmelo.nl

Kan ik overstappen op een ander abonnement?

Wil je overstappen naar een ander abonnement? Geef dit dan aan bij onze medewerkers. Dit kan door te bellen naar 0546 - 822005, langs te komen bij de servicebalie of een mail te sturen naar centrale@bibliotheekalmelo.nl  Alle abonnementsvormen zijn hier te vinden.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Opzeggen is natuurlijk geen enkel probleem, ook al vinden we het jammer dat je weggaat. Het lidmaatschap is maandelijks opzegbaar (minimaal 1 maand voor de gewenste einddatum). Het vooruitbetaalde abonnementsgeld wordt terugbetaald vanaf de datum waarop de opzegging ingaat. Opzeggen van het lidmaatschap kan via ons contactformulier, aan de balie van de Bibliotheek of per e-mail naar klantenadministratie@bibliotheekalmelo.nl: vermeld daarbij je naam, adres, geboortedatum en lidmaatschapsnummer. Ook horen wij graag waarom je opzegt, zodat wij onze dienstverlening kunnen verbeteren.Let op: Alleen in het eerste jaar van je abonnement kun je niet tussentijds opzeggen en krijg je ook geen abonnementsgeld terug.


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

Bibliotheek Almelo heeft verschillende abonnementsvormen. Ontdek hier welk abonnement het best bij jou past.

Kan ik online lid worden?

Ja, dat kan. Ontdek eerst welk abonnement het best bij je past en volg de instructies.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Ja, iedereen is welkom in de Bibliotheek en kan vrij gebruik maken de computers en werkplekken. Ook kun je kranten en tijdschriften lezen, boeken inzien.

Kan ik de Bibliotheek cadeau doen?

Op zoek naar een uniek cadeau? Wat dacht je van een abonnement van de Bibliotheek? Het is mogelijk om een abonnement cadeau te geven. Kom naar een van onze vestigingen. Aan de servicebalie helpen onze medewerkers je graag verder. Inschrijven, betalen en klaar! Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op