Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Christy Lefteri Het boek van vuur

  Het leven van een Grieks-Engels gezin in een idyllisch dorpje in Griekenland verandert ingrijpend wanneer een natuurbrand hun huis en het omringende bos verwoest.

  Gedrukt boek

 • Fernando Aramburu Het tellen van de dagen

  Een gescheiden middelbare schoolleraar die zijn tienerzoon nauwelijks meer ziet, besluit om er over precies een jaar een einde aan te maken. Hij maakt dagelijks notities om dat besluit te motiveren.

  Gedrukt boek

 • Nino Haratischwili De kat en de generaal

  Een Russische vastgoed-oligarch krijgt in 2016 wroeging over een samen met anderen tijdens de 1e Tsjetsjeense oorlog gepleegde misdaad en besluit een proces voor alle medeplichtigen te organiseren.

  Gedrukt boek

 • Laetitia Colombani Het vrouwenpaleis

  Een ode aan alle vrouwen die tegen de stroom in op hun doel afgaan en hun problemen overwinnen, met een bijzondere rol voor Blanche Peyron, stichtster van het Palais de la Femme te Parijs.

  Gedrukt boek

 • Charles Lewinsky De stotteraar

  Een hevige stotteraar die zich op papier geweldig kan uitdrukken, zit wegens oplichting in de gevangenis en probeert al schrijvend een nieuw bestaan op te bouwen.

  Gedrukt boek

 • John Boyne Een ladder naar de hemel

  Een talentloze Britse schrijver wordt door zijn nietsontziende ambities tot plagiaat gedreven totdat hij door een zich als student van zijn werk voordoend familielid van een van zijn slachtoffers wordt ontmaskerd.

  Gedrukt boek

 • Jane Gardam Ver van Verona

  Engeland, 1941. Jessica (13) weet al vanaf haar negende dat ze schrijver wil worden. Een verhuizing, de kennismaking met een politiek actieve jongen en een Duitse bom op een achterstandswijk maken enorme indruk. Jessica beschrijft alles pijnlijk eerlijk. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Juli Zeh Ons soort mensen

Als een investeringsmaatschappij een windmolenpark aan de rand van een dorp in Brandenburg wil aanleggen, lopen de spanningen hoog op.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Over de online Bibliotheek

E-books


Luisterboeken